Învăţ să fiu rea

Urăsc să mă cert, să mă explic, să mă îndreptăţesc. Nu pot bate cu pumnul in masă pentru că imediat încep a plînge. Nu pot striga ca să mă apar, pentru că mi se pune nodul în gît. Dacă mă cert cu cineva, tot eu sunt cea care suferă. Să scrii e mai simplu, poate nu are efect, dar cel puţin, mă descarc şi eu fără ca cineva să-mi vadă lacrimile şi nodul din gît. Azi n-am plîns, poate pentru că sunt prea indignată, sau poate că încep să prind coajă, să-mi fac o carapace care să mă apere.
Mă şochează lumea care sta pe facebook doar ca să-i vorbească pe alţii de rău, să împroaşte cu venin, se simt bine dacă împung, dacă scuipă şi dacă jignesc.
Zilele trecute am postat un link, care mi s-a părut absolut nevinovat. Era un articol despre plecarea Lilianei Viţu de la TRM. Apropo, o persoana pe care o stimez mult şi o pareciez pentru ceea ce face. Am scris la status simplu – imi plac femeile puternice, sincere si hotarite. Şi de atunci şi pînă în present, mă lupt cu
Sandu Osadcenco şi Samira Vakhmalbaf .
Eu înţeleg că avem libertatea cuvîntului şi că, fiecare poate să scrie orice prostie îi trece prin cap, dar, unui om care se voia la cîrma televiziunii M1 mi se pare un pic deplasat să -I permită conştiinţa să scrie aşa. Să mă ferească Dumnezeu de aşa un şef! Şi o oarecare Samira, scrie de mama focului, dar mai bine postez aici citeva crîmpeie din celebrele şi gloroasele mesaje postate pe peretele meu:
Sandu Osadcenco Simt un fel de satisfactie pentru faptul ca batrinul colectiv a rupt bucati ţaţele astea cu alura revolutionare primitive. Asa patesc cei carora le pare p-ţa păpuşă. E o lectie foarte buna pentru ele. Pe viitor vor intelege ca viata e mult mai complicata decit o cred. Si pentru a reforma ceva trebuie sa fii mult mai pregatit si mult mai inteligent… Amin.
Samira Vakhmalbaf ...apropo, aici cineva se plangea pe bastina, eu vad emisiunile rusalinei mai slimoase decat bastina, acolo macar lumea mai afla cate ceva util pe cand la rusalina in emisiune doar bale pe ecran…
Sandu Osadcenco Rusalina Eu inteleg ca esti venita de la tara. Dar atita provincialism tsaranoidal in fraza ta cu Jos palaria ca m-ai descurajat rau de tot. Sorry dar Vakhlmalbaf cind se refera la programele televizate actuale are perfecta dreptate. E o mizerie. Poate ca ai pierdut simtul discernamintului. Incearca sa faci comparatie intre o emisiune de a ta cu una de a lui Gordon, Pozner,Ganapolskii, Parfenov. Incearca diferenta intre capacitatea ta analitica si cea a Valeriei Novodvorskaia, a lui Bicikova, Albatz etc. Nu te infoca. Fa te rog acest lucru si dupa aia vorbim. Apropo tu cu palaria ta erai mica atunci cind noi tîram camera prin glod in transeile de la Nistru si ne feream de gloantele de pe podul da la Dubasari reusind sa aducem reportaje direct din lupte… Pardon dar sinteti niste mucosi fricosi. Stii de ce? Pentru ca daca n-ati fi fost maine ai fi invitat-o pe Samira la emisiunea ta chiar daca nu este persoana „proeminenta” cu care obisnuiesti tu sa te delectezi in cadru. Ati fi stat o ora fata in fata si ati fi discutat toate astea. Atunci cred ca ai fi avut o emisiune intr-adevar buna. Dar nu cred sa ai curaj.
Samira Vakhmalbaf
eeee, nu-i bine, haideti sa diferentiem niste lucruri odata ce ne tavalim de-a valma in acest spatiu virtual…rusalina, nu vreau sa te jignesc ca persoana, care de altfel esti destul de draguta, esti o mamica si o sotie buna, o fire blanda…apreciez aceste calitati ale tale, dar care nu au nimic comun, sau foarte nesemnificative calitati pentru un prezentator tv, sau mai precis esti tocmai buna pentru a fi prezentator trm…singura recunosti ca la timpul tau ti s-au scos rand pe rand dintisorii si ai ramas cu gura fara dinti, tocmai buna de mancat mamaliga la trm…ai invitati in studiou persoane care ti se par tie interesante, stati la taclale euforice, faceti poze pe care le postati pe fb iar noi prostimea trebuie sa deliram de fericire si biatitudine, da? crezi ca e demna de un jurnalist reactia ta atunci cand incerc sa te trezesc la realitate, sa faci intr-atat de urat de iti ies gazele pe toate orificiile…? pe de alta parte sandu, cel care scrie singur cu labuta lui ca ii plac doar fetele frumoase si cele foarte frumoase, ma mira ca nu te apreciaza in frumusetea ta afisata, mai mult ca atat iti recomanda sa te asemeni in „frumusete” cu новодворская…nu stiam ca sandu a pretins la postul de director tv, acum imi este clara vehementa cu care el se napusteste asupra celor doua fete…sandu si lasa cutiile celea de conserve legate de coada cu taraitul camerei prin noroiul transnistriei…gloria celor timpuri ramane inca neclara…as vrea sa vad un documentar realizat de tine despre transnistria si atunci mai discutam…rusalina cheama fetele vitu si sarbu in studiou si discuta, daca zici sincer si curat cea ce scrii aici sus la aceasta postare, altfel o voi considera fatarnicie, lucru ce nu e bun pentru tine nici ca pentru persoana privata nici la cea publica…
Ce frumos e să nu faci nimic şi să critici pe alţii. Trăim într-o lume în care unii îi învaţă pe alţii ce să facă. Şi asta fără a se da pe sine drept exemplu. Nu pretend că sunt bună, şi nici că sunt perfectă. Eu cînd mă privesc în oglindă sunt conştientă de ce văd acolo. Nu pretind că sunt frumoasă şi-apoi, de unde a-ţi luat-o că o prezentatoare Tv trebuie să fie ruptă din soare. Eu chiar îmi iubesc muncă şi o fac conştiincios. Scriu şi texte pentru alţii, deci accept să-I fac deştepţi şi pe alţii, aşa că nu mă puteţi învinui că mor fără sticlă… că fac o emisiune de bale… Adică Lidia Botezatu, Petru Lucinschi, Aurelian Silvestru, Titus Ştirbu, Nicolae Juravschi, şi lista poate continua… Ei sunt oameni de “bale”. Mă bucur că fac “bale” cu aşa lume, cît despre TRM, întotdeauna ne place să criticăm, avem steriotipul că la M1 nu se lucrează, că nu există profesionişti! Dar oare nu M1 hrăneşte cu cadre toate celelalte televiziuni? Eu nu plec de la M1, pentru că încă mai sper ca aici lucrurile să se poată schimba, din punct de vedere financira, mai întîi, că idei avem cu toţii, doar că nu le putem desena în colori.
Şi emisiuni pentru Sandu Osadcenco şi Samira Vakhmalbaf n-am de gînd să fac. Luaţi-o cum vreţi, dragii mei critici moderni!

6 gânduri despre „Învăţ să fiu rea

  1. Draga Rusalina,
    Sincer,imi pare nespus de rau ce critici primesti la adresa ta…Tu nu meriti asa ceva!!! sau ,unele persoane vad ca prea bine iti cunosti meseria,cunosti prea multe si le este ingrija de viitorul lor (adica tu evoluezi prea mult ) si incearca sa-ti puna bete-n roate…nu le da ascultarii,stiu ca toate aceste cuvinte nu trec pur si simplu- (un om destept,intelept ar da un sfat,o indrumare….) .
    Nu te da batuta,acu treci peste un hop mare.,il vei trece foarte bine,sunt sigura,.. probabil ti-au vazut vre-un punct slab de-al tau si profita de acesta.
    intr-o zi isi vor cere iertare…dar astazi e prea dureros pentru sufletelul tau… Stii de ce s-au inceput astfel de critici? PENTRU CA ESTI O PERSONALITATE !!! CAPUL SUS SI TU STII CE TREBUIE SA FACI….
    Cu mult respect Nadia.

  2. Rusalina, lucrurile întotdeauna se întîmplă la fel. Este mult mai ușor să fii un erou în audiență decît în scenă. Și… mai cu seamă, atunci cînd în sală e întuneric. Ar merge aici maxima despre cîîini și caravană. Îți recomand să citești articolul meu pe blog, care, oarecum, se referă la cele de mai sus. Și îndeosebi la setul tău propriu de valori. Dumnezeu să îți binecuvînteze familia, soțul Slavic și copilul pe care îl aveți. Și nu mai învăța să fii rea…

    http://beznitchi.com/?p=1025

    • Va multumesc mult celora care m-ati sunat, care mi-ati scris si pe facebook, si aici pe blog! Nu asteptam laude, dar oricum e placut sa sdtii ca nu munecsti inzadar! Si eu tin mult la voi:)

Lasă un comentariu